Te doen in Helpman

Zwembad de Papiermolen

De Papiermolen is hét openluchtbad van de stad Groningen. Dit mooie en ruim opgezette bad biedt zomers zwemplezier voor jong en oud! Kinderen kunnen zich naar hartelust uitleven in het water met de 3 duikplanken en een 35 meter lange glijbaan. Het 50-meterbad is ook zeer geschikt om baantjes te trekken en op de grote speel- & zonneweide is het heerlijk toeven in de zon! Het zwembad is het gehele seizoen door verwarmd, dus ook met kouder weer kunt u heerlijk zwemmen.

Lees meer over Zwembad De Papiermolen op www.de-papiermolen.nl

de-papiermolen-zwembad


RKZ-BIOS

RKZ Bioscoop

De RKZbios onderscheidt zich al ruim 30 jaar lang met een eigenzinnige, gevarieerde programmering. De kleinste bioscoop van de stad Groningen staat bekend om zijn ongedwongen sfeer, goedzittende stoelen, scherpgeprijsde drankjes en uitstekende projectie. Elke maand verschijnt de flyer met daarop het filmprogramma. RKZ Bios is gevestigd aan Emmastraat 15-S101 in Helpman, Groningen.

Lees meer over de RKZ Bios op www.rkzbios.nl


MFC De Wijert / Helpman

Bij MFC De Wijert & Helpman kunt u terecht voor allerlei buurtactiviteiten. Zo kunt u hier eten, klaverjassen, vele soorten cursussen volgen en meedoen aan allerlei uitjes. Het MFC is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 23.00 uur. Het adres is P.C. Hooftlaan 1, 9721 JM Groningen. Lees meer op de website:

www.mfcgroningen.nl/

MFC


basic-fit

Basic Fit Fitnesscentrum

Lekker sporten in Helpman. Het kan bij fitnesscentrum Basic Fit aan de Van Imhoffstraat 2, naast het winkelcentrum Helpman.

Lees meer over Basic Fit in Helpman op www.basic-fit.nl/sportschool/groningen-van-imhoffstraat


Park Groenestein

Park Groenestein is een parkbos in de zuidelijke wijk Helpman in de stad Groningen. In het kleine maar bijzondere stadsbos ligt het Huis Groenestein, een monumentale villa. Na de bouw van deze villa in 1865 en een uitbreiding in 1871 kreeg het bos zijn huidige vorm. Park Groenestein kenmerkt zich door een gevarieerde flora en fauna, met onder andere eekhoorns, vleermuizen, egels en veel soorten vogels. Ook zijn er een paar vennetjes en een aantal monumentale bomen te vinden, waarvan sommigen al meer dan 100 jaar oud zijn.

Lees meer over Park Groenestein op Wikipedia

park-groenestein-helpman


helpman-oost-vereniging

Buurt- en Speeltuinvereniging Helpman-Oost

Bij de buurtvereniging en Speeltuinvereniging Helpman-Oost worden heel wwat leuke activiteiten georganiseerd. Onder andere Kinderkoor Helpman, Theaterkoor Helpman, Muziekmakerij Helpman, Blokfluitles Helpman, klaverjassen, wijnproeverij, zalenverhuur en naschoolse opvang.

Groenesteinlaan 16
9722 BX Groningen
Telefoon: 050-5290189
Website: www.helpmanoost.nl


Helperzwembad

In het Helperzwembad kan heerlijk gezwommen worden. Er is een 25-meterbad en een recreatiebad. Het adres van het Helperzwembad is Moddermanlaan 40, 9721 GP Groningen.

Meer informatie: www.sport050.nl/accommodaties/zwembaden/helperzwembad

helperzwembad